esmaspäev, 1. september 2014

Kõrvitsapüree

Viimasel ajal on mul kõrvitsavaimustus. See tekkis tegelikult juba ammu, aga kuna nüüd on kõrvits poes ja turul juba saadaval, siis otsustasin ära proovida, kuidas teha kõrvitsapüreed. 



Kõigepealt tuleks kõrvitsa tükid ahjus röstida. Ilusa ja detailse juhendi koos värviliste piltidega leiab siit. Täiendaks vaid nii palju, et 350 Fahrenheiti on meie järgi umbes 180ºC (176.67ºC, kui päris täpne olla). On oluline asetada kõrvitsatükid just koos koorega ahju nii, et koor jääb küpsetuspaberi peale, sest siis küpseb kõrvits läbinisti. Tegin esimest korda vea ja röstisin kõrvitsat külje peal ning pidin hiljem tükid ümber keerama. See tulenes vist ka sellest, et sain toidupoest pisut kehva tüki, millel väga toekat koort ümber ei olnud.



Esimesest püreest valmistasin kõrvitsakoogi, mille retsepti leiab siit. Kuna asetasin taigna liiga väiksesse vormi, ei teinud ma rullbiskviiti, vaid tuli hoopis kihiline kook - lõikasin biskviidi pooleks ja panin täidise sinna vahele. Maitse oli sellest hoolimata väga hea. Soovitan seda retsepti proovida! Pumpkin pie spice on meie mõistes piparkoogimaitseaine. Juhuslik avastus, kui otsisin, kuidas seda vürtsisegu teha. Miks mitte ka ise teha? ;) Cream cheese ehk toorjuust sai asendatud kreeka jogurtiga, millele olin lisanud 1 spl arrowroot powder'it ehk marantatärklist ehk kuidas iganes keegi seda nimetab. See toimis paksendajana.

Seekordse püree asetasin sarnaselt õpetusele kotikestesse, mille panin sügavkülma oma aega ootama.