reede, 30. jaanuar 2015

Lehtkapsakrõpsud

Nii tore on avastada, et ka Eesti poelettidel hakkab valik mitmekesisemaks muutuma. Hiljuti Helsingis käies ostsin kaasa suure paki lehtkapsast, arvates, et seda Eestis ei müüda. Oh, mind. Põikasin juhuslikult läbi Mahemarketist ja mis ma näen - lehtkapsas. Elu muutus kohe ilusamaks. Müügikohti olevat veel - seekordse portsu lehtkapsast sain Stockmannist. Alles olid kõige nirumad isendid, aga mis teha, kui vaja on, eks.

Otsustasin järele proovida siis, kuidas maitsevad ise tehtud lehtkapsakrõpsud.

Retsept: 
  • korralik kogus värsket lehtkapsast (ise tegin korraga 180 gr)
  • oliivi- või kookosõli
  • sool
Eemaldasin esmalt lehtkapsalehtede küljest rootsud, seejärel rebisin lehed väiksemateks tükkideks. Tükid panin kaussi, sinna peale panin tunde järgi oliiviõli ja segasin läbi, et kõik tükid ikka õliga kaetud saaks. Asetasin küpsetuspaberile ja raputasin soola peale.

Seejärel panin 190 kraadi juures 15 minutiks ahju. Erinevate allikate järgi võib see temperatuur olla ka madalam, siis ei lähe ehk nii kergesti kõrbema.



Originaalretsept: http://livingtraditionally.com/make-super-easy-kale-chips