teisipäev, 6. jaanuar 2015

Kookosemoos, paleo hommikuhelbed ja õunamoosipannkoogid

Hea on kodus olla viimaks. Miks? Sest siin on olemas kõik vajalikud vahendid küpsetamiseks. Mul oli paar päeva aega lihtsalt niisama internetis ringi vaadata ja otsida igasuguseid põnevaid retsepte. Ja muidugi pean ma kohe ka midagi järele tegema. 

Vahel torkab mõni mõte pähe ja siis asun kohe uurima, kas sellist asja on võimalik ka ise valmistada. Enamasti saab. Esimeseks mõtteks oli mul poes nähtud kookosemoos. Etiketil olid kirjas hoopis teised asjad, kui selles retseptis, mis ma leidsin, aga tahtsin ikkagi järele proovida. Otsingutega jõudsin välja kookose-munadžemmini, kui otse tõlkida. Originaalis on selle asja nimetus kaya, mis on väga populaarne Singapuri, Malaisia ja Indoneesia kandis. Laias laastus on koostisosadeks kookospiim või -kreem, munad ja suhkur. Ma ei tahtnud väga palju muidugi suhkrut sinna sisse panna. Ilmselt seetõttu ei tulnud päris 100% välja ka. Retsepti võib leida siit.

Teiseks leitud retseptiks on paleo hommikuhelbed. Ei, need ei meenuta mitte mingilgi moel poes müüdavaid hommikuhelbeid. Kui siis ehk Cini Mini'sid. Koostisosadeks on kookoshelbed, päevalilleseemned, kaneel, meresool, mesi, muna ja kookosõli. Retsept on saadaval siin.





Kolmanda mõtte peale tulin täiesti ise, kui mõtlesin, et miks mitte lisada pannkoogitaignasse õunamoosi? 
Retsept:
  • 4 muna
  • 1,5 dl keefirit
  • 1/2 tl soodat
  • 1 dl kookosjahu
  • 3 sl õunamoosi
  • natuke kaneeli
Vahusta munad. Teises kausis sega kookosjahu, sooda ja kaneel. Seejärel sega jahusegu munaseguga. Lisa õunamoos ja sega põhjalikult läbi. Suhkrut ei lisanud mitte mingil kujul, sest tegelikult on need maitselt juba täitsa magusad. :-)