neljapäev, 5. veebruar 2015

Kodune deodorant

Kuidas teha deodoranti? Ma olen teinud kosmeetikatoodetest päris mitu asja - koorija, huulepalsam ja puuder, kuid deodoranti ei ole ma veel teinud. Koostisosad olid mul ammu olemas, kuid otsustasin selle alles täna ette võtta.

Mida on vaja? 
Bentoniitsavi, marantatärklist (arrowroot starch), kookosõli, sheavõi/kakaovõid, eeterlikke õlisid, magneesiumiõli. Lisaks ka käsimikserit, kuumakindlat nõud (Pyrexi kann või kuumakindel kauss).

Esmalt võiks valmis teha väikse koguse magneesiumiõli. See koosneb vaid magneesiumihelvestest ja kuumast filtreeritud veest. Tegin selle magneesiumiõli retsepti järgi, kuid tegin väikse koguse - 2 sl magneesiumihelbeid ja 2 sl keedetud kuuma vett. Panin magneesiumihelbed purki, kuuma vee peale ning panin purgile kaane peale, seejärel loksutasin seni, kuni vesi ja magneesium segunesid.

Deodorandi tegin soodavaba deodorandi retseepti järgi. Panin vajaliku koguse kookosõli ja kakaovõid kuumakindlasse Pyrexi kannu ja kannu omakorda veega täidetud kastrulisse. Ootasin, kuni kookosõli ja kakaovõi segunesid. Seejärel lisasin vajaliku koguse bentoniitsavi ja marantatärklist ning segasin mikseriga segu seni, kuni need segunesid.

Pärast 15 min ootamist lisasin tilgakaupa magneesiumiõli ja siis näiteks 5 tilka rosmariini eeterlikku õli ning 5 tilka lavendli eeterlikku õli, samal ajal mikserdades.

NB! Magneesiumi tõttu võib deodorant nahal esialgu veidi kipitust tekitada, kuid see on mööduv nähtus. :)

Viimasena siis ka pilt. Lõhn on meeldiv.