kolmapäev, 30. juuli 2014

Kookosjahupannkoogid hapupiimast

Täna pärast trenni tahtsin endale preemiaks teha kokteili toorpiimast, toorkakaopulbrist, macapulbrist ja meest. Suur oli minu pettumus, kui avastasin, et toorpiim oli hapuks läinud. Kui ma poleks teadlik olnud sellest, et hapuks läinud toorpiimast midagi teha saab, siis oleksin selle ilmselt kiiremas korras ära visanud. 

Niisiis otsustasin hoopis otsida mõne retsepti, mis sisaldaks hapu(ks läinud)piima ja muid mul kodus olemasolevaid koostisaineid. Soolaste toitude retseptidest ma enamasti ei vaimustu, nii et lootsin leida mingi hea küpsetise retsepti. Kuna ma üritan vältida teraviljajahusid ja kõige enam neid, milles on sees ka gluteen, siis lootsin leida midagi, mis sisaldaks hoopis kookosjahu. 

Pannkoogid! Muidugi. Otsustasin siis kokku keerata ühed pannkoogid. Kohandasin järgnevat retsepti - kookosjahupannkoogid.

Kohandatud retsept:
  • 1/2 klaasi hapuks läinud toorpiima
  • 3 tl (kuhjaga) maitsestamata jogurtit (kui panna vähem mune, siis peab muid vedelikke/vedelaid koostisosi rohkem lisama, sest kookosjahu on kiudaineterikkam kui teised jahud)
  • 1 dl kookosjahu
  • 5 muna (võib panna ka rohkem, nt 8 nagu originaalretseptis)
  • 2 tl kookossuhkrut või mett (ise kasutasin kookossuhkrut)
  • näpuotsatäis Himaalaja roosat soola
  • natuke kurkumit, kaneeli, muskaatpähklit
  • 1 tl macapulbrit
  • 1 tl kakaopulbrit (kasutasin toorkakaopulbrit)
Kõik koostisained segasin hoolikalt käsimikseriga (kannmikser ehk blender sobib ideaalselt, sest sealt saab segu otse pannile valada *wink*), ajasin panni kuumaks, lisasin oliiviõli ja tegin väikesed pannkoogid. Pannkooke peaks hoolikalt ja ettevaatlikult ümber keerama, sest minu omad kippusid lagunema. Aga maitse on neil kookidel väga omapärane - kõige enam kumab läbi siiski hapupiima maitse, kuid see ei sega üldse.



Head isu!