pühapäev, 26. oktoober 2014

India pähkli ja kookose leib linaseemnetega

Nagu järeldada võib, siis järgin ma enamasti gluteenivaba dieeti ja kohati ka paleo dieeti. See tähendab aga, et ma ei tohi leiba süüa. Kui tahan midagi võileivalaadset süüa, siis pean ma leppima riisi- või maisileivakesega. No olgem ausad, kes neid üldse nii väga tahaks üldse? Parem siis süüa juustu või peekonit niisama. Ilma leivalaadsete asjandusteta. Kuna ma aga armastan uurida uusi retsepte kogu aeg, siis sattusin ka seekord ühe huvitava retsepti otsa. Esimene mõte oli muidugi, et mis leiba india pähklitest üldse saab. Ilmselt arvasin, et maitse on sama, mis sellel "leival", mis ma ükskord küpsetasin. Ja see ei olnud hea, sest ma ei raatsinud kookosjahu osta, vaid tegin seda kookoshelvestega, mille olin väga peeneks jahvatanud. See ei ole sama, seega ei olnud tulemus ka hea.

Seekord tegin muidugi ikka õige kookosjahuga selle leiva ning tulemus oli väga hea. Peamisteks koostisosadeks on india pähkli jahu (ehk siis jahvatatud india pähklid), kookosjahu ja linaseemned. Väga lihtne teha ja väga maitsev koos või ning juustuga! :)



Siin on ka retsept. Tasub kindlasti proovida, kui tavaline süsivesikurikas ja teraviljadest tehtud poeleib pinget ei paku! ;)

neljapäev, 9. oktoober 2014

Paleo "kaerahelbepuder"

Seni olen harjunud oma tüüpilise hommikusöögirutiiniga - omlett ja smuuti. Täna juhuslikult Facebookis aega veetes jäi mu silme ette juba mitmendat korda üks retsept. Tegemist on kaerahelbepudru alternatiiviga. Aga jah, kuidas saab olla miski paleo ja samal ajal kaerapudrulaadne? 

Lugesin koostisainete nimekirja läbi ja arvasin, et noh, siit küll midagi head tulla ei saa. Tegin valmis ja olen küllaltki vaimustuses. Koosneb see "puder" siis järgmistest toiduainetest - banaan, munad, piim, mandlijahu (ise kasutasin kookosjahu), purustatud linaseemned ja želatiin. Siin on täielik retsept. 



Maitse on magus, nii et terve banaani asemel võiks lisada pool banaani või siis ühe väikse banaani. Lisandiks sobiks sellisel juhul midagi haput, sest see neutraliseerib "pudru" magusat maitset.

Soovitan proovida!